spot_img
Annonsspot_img

Samfällighetsdagen: ”Det handlar inte om att bli proffs – utan att bidra”

Det är inte alltid självklart vad som gäller i en samfällighet, framförallt kring frågor som juridik, ekonomi eller av teknisk karaktär. Samtidigt driftas en stor del av Sveriges infrastruktur i händerna på landets samfälligheter. Man kan säga att det vilar ett visst ansvar över styrelsen. Som styrelseledamot gör man sitt bästa för att värna om sin förening. 

För att hjälpa och lära av varandra arrangeras under hösten den allra första Samfällighetsdagen – i både fysiskt och digitalt format. 

– Idén kom egentligen från våra läsare. Vi märkte att många styrelsemedlemmar vill träffas och byta erfarenheter med andra som har varit i samma situation som en själv, säger Jens Sjöberg, Marknadschef och grundare på Samfälligheterna.

Genom kunskapsrika föreläsningar och gruppdiskussioner med styrelsemedlemmar, experter och andra föreläsare kommer Samfällighetsdagen lägga ett stort fokus på utbildning. I pauserna serveras mat, dryck, kaffe och fika för att bidra med lite energi under dagen. 

– Vi har låtit våra läsare vara med och skapa dagen genom att sätta agendan efter de önskemål vi fått genom en läsarundersökning. Det var tre tydliga punkter som önskades, säger Jens och fortsätter:

– Bra, kunskapsrika föreläsningar med möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen. Man vill träffa olika utställare/experter och samtala med dem om frågor som rör sin förening. En punkt som också hamnade högt upp på agendan var att många önskar träffa och byta erfarenheter med andra styrelsemedlemmar.