spot_img
Annonsspot_img

Snabb insats av vägföreningen – återställde bortspolad väg på tre dagar

En väg kollapsade i Laisaliden mellan Hemavan och Tärnaby efter att vattenmassor spolat bort vägkroppen. Tack vare en snabb insats från Laisaliden vägsamfällighetsförening återställdes vägen redan inom tre dagar, och trafiken flyter nu på som vanligt igen. 

Orsaken till att vägen kollapsade var att en vägtrumma, som ska leda vattnet under vägen, inte fungerade korrekt. Den frös och vatten samlades på sidan, vilket ledde till att vattenmassorna spolade bort hela vägen.

– Den har troligtvis frusit och så har vattnet dämt upp på sidan om, säger Jerry Johansson, ordförande för Laisaliden vägsamfällighetsförening, till Västerbottens-Kuriren. 

När boende i området rapporterade om kollapsen agerade vägsamfällighetsföreningen omedelbart. Svevia i Tärnaby anlitades för att utföra återställningsarbetet, ett arbete som påbörjades redan samma dag. Inom tre dagar var vägen återigen körbar. Den har dock inte blivit asfalterad ännu, vilket kommer att ske vid ett senare tillfälle, säger föreningen.

– Jag blev själv förvånad att de var så snabba, säger Anton Larsson, reservatförvaltare vid länsstyrelsen i Västerbotten, till Folkbladet. 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här