Connect with us

Hi, what are you looking for?

Samfällighetsdagen

Träffa Parkit på Samfällighetsdagen

Om lite mindre än en månad kommer du som besöker Samfällighetsdagen att träffa Emil Nygren på Parkit, som förenklar administrationen av samfällighetsföreningens garage och p-platser.

Berätta lite om Parkit.

– Parkit grundades år 2020 med målet att göra det enklare för markägare att hantera sina parkeringsplatser. De senaste 15 åren har tekniken utvecklats, men hanteringen över parkeringsplatserna har stått stilla. Därför har vi skapat en komplett helhetslösning för att göra parkeringsförvaltning enkelt, säkert och så smidigt som möjligt.

Varför borde man komma och tala med er på Samfällighetsdagen?

– För att se hur just du kan förenkla all administration som är kopplad till den gemensamma parkeringen i din samfällighet. Många föreningar har flera olika system, papperslappar, excel eller PDF-dokument och fysiska parkeringstillstånd som gör att hanteringen lätt blir övermäktig och väldigt tidskrävande. Parkeringen är ofta även en känslig fråga, där medlemmar lätt kan bli upprörda när platsbyten, kö-system eller kontrollavgifter inte fungerar som det ska. Det är en situation som många i styrelsen helst vill undvika. 

Vill du veta mer om Parkit redan nu? Boka ett kostnadsfritt demo via denna länk.

Vad ser ni mest fram emot?

– Att få träffa styrelsemedlemmar, berätta om vår smidiga lösning och få chansen att hjälpa fler föreningar där ute förenkla arbetet med parkeringsadministrationen. Vi vet att många samfälligheter inte nyttjar parkeringens fulla potential. Om samfälligheten har ett enkelt system att sköta om gästparkeringen kan det även bli en extra inkomstkälla för föreningen.

Era parkeringsböter är rosa – varför det?

– Vi vet hur tråkigt det är att få en kontrollavgift för att man har parkerat fel. Med Parkit har parkeringsägaren möjlighet att donera en procentsats av kontrollavgiften till valfritt 90-konto, vilket även tydligt anges på parkeringsboten. Medlemmen, besökaren eller entreprenören som har parkerat fel kan då trösta sig med att en del av summan kommer att gå till ett välgörande ändamål. Du kan även i systemet se alla kontrollavgifter och exempelvis ta bort en felaktig bot, halvera kostnaden eller förlänga betaltiden. 

Vi ses väl på Samfällighetsdagen?

Läs även:

Styrelsen

Skatteverket svarar på några vanliga frågor vi har mottagit från läsarna under den senaste tiden. Läs mer här.

Ekonomi

Många av landets samfällighetsföreningar måste både momsregistrera sig och reda ut hur mycket föreningen ska betala i moms.

Juridik

Snart är det dags för stämma i många samfällighetsföreningar. En av stämmans ofta mest betydelsefulla uppgifter är att fastställa vilka avgifter som skall tas...

Styrelsen

Styrelsearvoden, lånekostnader och avsättningar till underhållsfonden är kostnader som slår direkt mot medlemmarnas plånböcker till följd av att samfällighetsföreningen blir momspliktig.