spot_img
Annonsspot_img

Här får du mest pist för pengarna

I Alperna får du 10 gånger mer skidåkning för pengarna. Detta visar vår senaste undersökning där vi har jämfört liftkortspriser på några av svenskarnas favoritorter i Alperna och fjällen. I jämförelsen har vi tittat på vad priset för ett liftkort kostar och delat det med storleken på skidområdet. 

Alperna – du får mer skidåkning för pengarna

I italienska Canazei betalar man exempelvis bara 3 kronor per pistkilometer, vilket kan jämföras med hela 64 kronor i norska Hemsedal. Skillnaden på pistkilometer i Alperna och fjällen är enorm. I Canazei får du tillgång världens största skidområdet, Dolomit Superski som omfattar 1220 km pist! Det motsvarar en bilresa från Göteborg till Luleå. Väljer man i stället att åka till Hemsedal, då hinner man inte ens från Göteborg till Borås. Skillnaden är tydlig, i Alperna får man mer för pengarna.

Här ser du tillgängliga resor och priser

Dubbelt så mycket öl i Alperna

Skidåkningen och afterskin inte bara bättre utan även ofta billigare. I afterski-meckat Saalbach och i svenskfavoriten Bad Gastein får man en stor stark för runt femtiolappen, det är svårt att slå i Sverige. Trots att den svenska kronan just nu är svagare mot euron så är det betydligt billigare att både äta och dricka i stora delar av Alperna. Du får generellt dubbelt så mycket öl för pengarna – skål!

Vinterns resor bokas nu

Vinterns resor till Alperna bokas med fördel nu när det fortfarande finns tillgänglighet på de populäraste hotellen. Skulle du behöva hjälp, tips eller råd kring din bokning så har vi telefonöppet mellan 09:00-12:00 & 14:00-16:00 från måndag till fredag.

Glöm inte att ange koden ALP-1000 vid bokning, för 1000 kronor i rabatt per person fram till den 30 september!

Klicka här för att se tillgängliga resor och priser