spot_img
Annonsspot_img

Bråk om samfällighetens julgran slutar i domstol

Det var i slutet av november när två medlemmar i en samfällighetsförening i Rättviks kommun skulle hugga ner en gran på samfällighetens mark – när de plötsligt blev stoppade  av en okänd man. Nu ska händelsen upp i domstol. Något Dala-demokraten var först med att rapportera om. 

Granen som stod på samfällighetens mark var tänkt som julgran vid en närliggande bygdegård. Men när samfällighetsföreningens två medlemmar åkte dit för att ta ned granen blev de stoppade av en okänd man. 

När medlemmarna stod på sig hämtade den okände mannen först en bil, och sedan en till, som han parkerade intill granen för att medlemmarna inte skulle ha möjlighet att fälla granen utan att skada någon av bilarna.

– Han gav ingen direkt förklaring men sa att granen inte gör någon skada där den står, säger en av männen i förhör, enligt Dala-demokraten.

Mannen som parkerade bilarna vid granen är nu misstänkt för egenmäktigt förfarande. Han är åtalad vid Mora tingsrätt – men nekar till brott. 

– Jag antar att man får parkera bilen där, svarade mannen i förhöret på frågan om varför han parkerat vid granen, skriver Dala-demokraten.