Annons

Paradtrappans samfällighet sparade en miljon kronor genom takvård

När David Schylander flyttade in i sitt nya hus i Växjö krävde det en del renovering. Initialt var tanken att göra en total takrenovering, eftersom taket var så eftersatt. Men när den anlitade snickaren hade varit uppe på taket och inspekterat skicket, kunde han konstatera att det i mångt och mycket såg bra ut, men behövde ett ansiktslyft.

– Så jag tog kontakt med LA Takvård för att tvätta taket, och byta ut trasiga pannor. Efteråt trodde faktiskt grannen att vi hade bytt hela taket, det blev sån extrem skillnad på efter taktvätten. Det blev ganska bra reklam, säger David Schylander.

När flera av grannarna såg hur bra det blev så hoppade ännu fler på tåget. Nu är det bara några enstaka tak som fortfarande ser gamla ut – men majoriteten av taken ger skenet av att vara helt nyrenoverade. 

– Ju fler vi blev desto billigare blev det. Jag tror vi blev 17 boende som hakade på första vändan, och nu har nästan alla hakat på. LA var precis på sitt återbesök hos mig, och det såg väldigt bra ut. De bytte några plattor och tvättade av taket. 

Boka ett kostnadsfritt besök för ditt eller föreningens tak – klicka här.

Takvård – så går det till

Det är väldigt smidigt, berättar David, och syftar på att man egentligen bara behöver boka in en tid med LA Takvård som sedan kommer ut och genomför jobbet. Eftersom de har med sig egen utrustning så behöver man inte ens vara på plats. 

– De behöver aldrig komma in i huset. Allt de behöver är vatten och det har man ofta vid huset. Det är väldigt bekymmersfritt.

Även föreningens garagelängor var i behov av ett ansiktslyft. Garagetaket har stått orört sedan 80-talet, och även där var föreningen inne på att byta hela taket, något som hade kostat över miljonen. Istället anlitade man LA Takvård. Slutnotan landade på 34.000 kronor och resultatet blev kanonbra, berättar David, som också sitter i föreningens styrelse. 

– Varför göra det svårt för oss när vi istället kan göra det enkelt. Våra tak har gamla takpannor som håller länge om man faktiskt tar hand om dem. Vi kollade givetvis upp att de var OK först. När vi såg att det bara var att byta ut de trasiga så gjorde vi det. Taket såg helt nytt ut efteråt. Men vi sparade väldigt mycket pengar på att göra så här istället, säger han. 

Om fem år kommer LA Takvård att komma ut till föreningen igen för att säkerställa att allt ser bra ut. Då byter man ut skadade pannor och tvättar av taket så att det blir rent igen. 

Vill du ha en offert för fler i samfälligheten? Kontakta LA Takvård så får du hjälp.

Annons

Artikeln är producerad av Samfälligheterna eller annonsör och är ett sammarbete mellan Samfälligheterna och annonsör, och är ej en redaktionell artikel.