spot_img
Annonsspot_img

Samfällighetsdagen: ”Det handlar inte om att bli proffs – man vill bidra och inte göra fel”

Det är inte alltid självklart vad som gäller i en samfällighet, framförallt kring frågor som juridik, ekonomi eller av teknisk karaktär. Samtidigt driftas en stor del av Sveriges infrastruktur i händerna på landets samfälligheter. Man kan säga att det vilar ett visst ansvar över styrelsen. Som styrelseledamot gör man sitt bästa för att värna om sin förening. 

För att hjälpa och lära av varandra arrangeras under hösten den allra första Samfällighetsdagen – i både fysiskt och digitalt format. 

– Idén kom egentligen från våra läsare. Vi märkte att många styrelsemedlemmar vill träffas och byta erfarenheter med andra som har varit i samma situation som en själv, säger Jens Sjöberg, Marknadschef och grundare på Samfälligheterna.

Genom kunskapsrika föreläsningar och gruppdiskussioner med styrelsemedlemmar, experter och andra föreläsare kommer Samfällighetsdagen lägga ett stort fokus på utbildning. I pauserna serveras mat, dryck, kaffe och fika för att bidra med lite energi under dagen. 

– Vi har låtit våra läsare vara med och skapa dagen genom att sätta agendan efter de önskemål vi fått genom en läsarundersökning. Det var tre tydliga punkter som önskades, säger Jens och fortsätter:

– Bra, kunskapsrika föreläsningar med möjlighet att ställa frågor efter föreläsningen. Man vill träffa olika utställare/experter och samtala med dem om frågor som rör sin förening. En punkt som också hamnade högt upp på agendan var att många önskar träffa och byta erfarenheter med andra styrelsemedlemmar. 

Denna gång kommer Samfällighetsdagen att hållas i centrala Stockholm. Kan du inte delta fysiskt går det att delta digitalt. Då finns det dessutom möjlighet att boka möten med utställarna dagen efter. 

– Vi ser framför oss att det här blir ett återkommande event. Alla har inte ambitionen att bli den proffsigaste styrelseledamoten eller styrelsen, utan det handlar ofta om att man vill bidra till sin förening och helst undvika fel som drabbar medlemmar och föreningen.

Missa inte chansen att skaffa biljetter till Samfällighetsdagen – Klicka här för mer info