spot_img
Annonsspot_img

Marknadsledande fastighetsboxar som levererar stil och kvalitet

Nu kan din postlåda tas bort och ersättas med gemensamma fastighetsboxar, till följd av nya riktlinjer från Post- och telestyrelsen kring postutdelning i tätorter.

De befintliga brevlådorna kan rekommenderas att bytas ut mot fastighetsboxar. Ett beslut som för många kan kännas mer som en motgång snarare än en medgång. Det blir en omställning för flera radhus- och villaägare som är vana vid att ha sin postlåda utanför dörren. Dessutom ett inköp som alla inte känner sig bekväma med att göra. Därmed kan flera frågetecken uppstå som, vad betyder detta? Hur får vi vår post?

Vill du veta mer om fastighetsboxar för din samfällighet? – Få vägledning och en offert här.

Då alla samfällighetsföreningar har olika förutsättningar finns det flera olika leverantörer, modeller och lösningar som gör att man kan hitta rätt fastighetsbox oavsett behovet. Dinbox har fastighetsboxar anpassade för utomhusbruk och för alla väder. 

Men det finns flera saker att tänka på när man som samfällighet bestämmer sig för fastighetsboxar. Hos Dinbox finns en bred expertis som hjälper er med allt från vägledning, tips och råd för att ni ska känna er trygga inför ert beslut. 

Det är en investering som ska vara i bruk i många år. Dinbox, som är marknadsledande på området, kan med sin erfarenhet ge svar på frågorna och guida din samfällighet till rätt box. Bolaget har levererat postboxar till svenska hushåll sedan 2007, och deras produkt Svenskboxen är Sveriges mest sålda fastighetsbox sedan 2012  – och det är inte svårt att förstå varför. 

Är det bara att montera upp fastighetsboxen?

Innan er nya fastighetsbox kan gå i bruk krävs en besiktning. För en godkänd besiktning krävs bland annat ett P-godkännande, vilket visar på boxens inbrottssäkerhet mot ett enskilt fack samt mot centraldörren på boxen.

Andra kriterier är för boxanläggningar med fler än sex fack där det måste finnas en avlastningsyta i närheten, märkning av namn samt husnummer som skall följas i stigande ordning och slutligen placering av boxen för att klara av landets alla väder om boxen placeras utomhus. 

En fastighetsbox från DinBox placerad utomhus.
Se alla olika typer av fastighetsboxar här.

Det finns alltid viss risk för fukt – och därför rekommenderas att placera box under tak. Dinbox har lång erfarenhet av återförsäljare som hjälper er att installera boxar och ser till att det inte blir ett problem. Ta hjälp av Dinbox så blir det enkelt.

Inför köpet av fastighetsbox

Det finns en del saker som behöver ses över och som är bra att ha med i bakhuvudet men är man påläst innan inköp och monterar upp på rätt sätt så är det inga problem. Kontakta Dinbox experter för vägledning, tips och råd eller för offert.

Tips till styrelsen:

Att boxen uppfyller kraven från Forum För Fastighetsboxar
Att anlita bra installatörer som kan montera postboxar
Att tillverkaren bör ha ISO-certifikat 9001 och 14001
Att det kan behövas bygglov eller anläggningstillstånd
Att sätta boxen någorlunda skyddat för väder och vind
Att fastighetsboxen ska vara testad och säkerhetsklassad mot inbrott
Att postboxen ska leva länge så se till att köpa av en trygg leverantör
Att om postboxen ska vara fristående kan det krävas markarbete

Annons

Artikeln är producerad av Samfälligheterna eller annonsör och är ett sammarbete mellan Samfälligheterna och annonsör, och är ej en redaktionell artikel.