Annons

Rätt leverantör skapar trygghet och glädje i föreningen

Samfällighetsföreningar som planerar att investera i lek- och sportutrustning bör ha en del saker i åtanke. Lekplatser och utrustning måste leva upp till vissa krav – framför allt för säkerheten. Samtidigt ska det vara både roligt och hälsosamt för barnen. Med rätt produkter kan föreningen möta alla behov.

Det spelar egentligen inte någon roll om det handlar om utrustning till lekplatsen, utegymmet eller till samfällighetsföreningens gemensamma fotbollsplan. Det är viktigt att välja rätt leverantör från början.

– Som styrelse är det viktigt att allt blir korrekt från början till slut, det handlar dels om produkterna, dels om installationer och montering. Det är mycket att ha i åtanke, säger Fredrik Klitte, VD för Tress.

Fredrik Klitte, Vd Tress

Mycket handlar om vilken samarbetsleverantör man väljer, menar Fredrik Klitte, och rekommenderar att ta någon som kan stötta styrelsen från början till slut. Leverantörer som till exempel säljer en lekplats, för att sedan försvinna, kan bli jobbigt om något skulle gå fel.

– Då har inte föreningen någon som är ansvarig för att lekplatsen blir godkänd, och säkerställer att den uppfyller alla krav. Hittar man en långsiktig leverantör så undviker man alla fallgropar kring regler och säkerhetskrav.

Innan styrelsen, eller stämman, tar ett beslut om att investera i ny utrustning och lekredskap för lekplatsen kan det vara bra att presentera en visualisering av projektet. Dels för styrelsen, dels för medlemmarna, berättar Fredrik Klitte.

– Så försök hitta en leverantör som kan erbjuda kostnadsfria ritningar av er kommande lekplats. Alltså att de tar fram en helt färdig skiss efter ert önskemål, som går att presentera för föreningen på ett snyggt sätt. Då blir det också enklare att ta beslut om det, säger Fredrik Klitte.

Vi finns i hela landet – kontakta oss för ett skissförslag

Mer än bara utrustning för lek

Samtidigt lyfter han fram att en gemensam lekplats är mer än bara lekutrustning. Det handlar om barn och ungdomars hälsa. Genom att köpa en utrustning som gynnar ett mer aktivt liv, kan man slå två flugor i en smäll.

– Kika på produkter som gynnar rörelseglädje. Eftersom vi kommer från en sport- och idrottsbakgrund så har vi ett brett sortiment av just den typen av utrustning, säger Fredrik Klitte.

Även hur och när produkterna produceras spelar in. Utrustning som har legat på en hylla i lagret i tre år är inte att föredra. Visserligen kan man få leveransen några veckor snabbare, men det väger inte upp eventuella problem med produkten, menar Fredrik.

– Vi producerar till exempel alla produkter på beställning, vilket innebär att kunden alltid får helt nyproducerade produkter. Vi ser att det är betydligt bättre med en alldeles ny produkt, än att man plockar ned något som har legat på en hylla i flera år.

Dessutom gäller det att hitta leverantörer med ett brett nätverk. Tack vare att Tress har lokala entreprenörer runt om i hela landet kan de erbjuda priser som är svårslagna, menar Fredrik Klitte.

– Det gör att kunden får en bra ekonomi i affären. Det är allt från montering till markberedning. Vi har extremt konkurrenskraftiga totalpriser, skulle jag vilja påstå.

– Vi kan göra allt från att bara leverera produkterna, till att göra allt. Hos oss har kunden dessutom bara en kontaktperson genom hela projektet, så det är väldigt bekvämt. Styrelsen vet alltid var den ska vända sig för att få hjälp.

Läs också – Steg för steg, så anlägger du en lekplats

Erbjuder finansiering vid behov

Många föreningar har tydliga visioner om vad man vill skapa, men en ekonomi som inte tillåter det. Samtidigt är det billigare att göra en lite större lekplats på en gång, än att ta det i etapper, berättar Fredrik Klitte.

– Vi kan erbjuda kunden finansiering om de har behov av det. Det kan till exempel vara att man får en bra avbetalningsplan, vilket gör att man kan få hela lekplatsen på en och samma gång, utan att behöva oroa sig över ekonomin.

– Säg att du köper halva lekplatsen år ett, och sen resten år fyra. Först och främst har priserna ökat, men också arbetskostnaderna. Dina räntekostnader blir troligtvis lägre än vad det kostar att göra samma arbete två gånger. Man sparar faktiskt pengar på att ta allt i samma svep, förtydligar Fredrik.

Tress erbjuder samfällighetsföreningar allt från hela lekplatser till utrustning som fotbollsmål och lekredskap.

– När man köper av oss så uppfyller produkten alltid standarden. Men vi ser också till att det blir rätt ända till besiktningen. Vi har full koll på vad som gäller. Eftersom vi har ansvar från start till mål så kan vi inte gömma oss bakom dåliga produkter. Lägg det i händerna på oss, så löser vi resten.

Vi hör gärna från just dig – kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa dig med er förenings lekplats.

Annons

Artikeln är producerad av Samfälligheterna eller annonsör och är ett sammarbete mellan Samfälligheterna och annonsör, och är ej en redaktionell artikel.